پرواز آزمایشی اولین هواپیمای برقی در بریتیش کلمبیا
پرواز آزمایشی اولین هواپیمای برقی در بریتیش کلمبیا
آزمایشی خود را در بریتیش کلمبیا با موفقیت انجام داد.
، نام این هواپیما eBeaver و طراحی آن مربوط به سال 1946 است و پرواز آزمایشی آن توسط گرگ مک داگال، مدیر عامل شرکت «هاربور ایر» کانادا به مدت ۱۰ دقیقه بر روی رودخانه فریزر در ریچوند از توابع بریتیش کلمبیا انجام شد.
شرکت هاربور ایر این پرواز را تاریخی خواند و با انتشار بیانیه ای پیش بینی کرد eBeaver تا سال ۲۰۲۲ وارد خدمات تجاری شود
eBeaver نسخه اصلاح شده و کامل هواپیمای de Havilland’s legendary DCH-2 Beaver که دارای موتوری با ۷۵۰ اسب بخار در ردموند واشنگتن است.
اوایل سالجاری هاربورایر از همکاری خود با شرکت مگنیکس که در واشنگتن است خبر داد و گفت که درصدد است اولین ناوگان کاملا برقی تجاری جهان را آماده کند.
هواپیماهای الکتریکی بسیاری تاکنون ساخته، آزمایش و حتی فروخته شدهاند که متاسفانه عملکرد هیچ یک از آن ها چندان رضایت بخش نبوده است.
با این حال حامیان eBeaver عقیده دارند که رویای سفر با هواپیمای تمام الکتریکی به زودی محقق میشود.
در واقع هاربور ایر پیش از این نیز اعلام کرده بود که هدف اصلی آن ها، ساخت ناوگان هوایی تجاری کاملا برقی است.
روی گانزارسکی، مدیرعامل مگنیکس، در این رابطه گفت: این یک هواپیمای واقعی است که می تواند پرواز کند.
شرکت هاربور در حال حاضر ۱۴ فروند هواپیما DHC-2 با ظرفیت ۶ سرنشین است که بسیاری از آنها مجهز به موتور توربینی Pratt & Whitney PT-6A هستند و هزینه سوخت آنها در هر ساعت ۳۰۰ دلار است.
حال آنکه باتری هواپیمای برقی eBeaver را میتوان تنها با صرف هزینه ۱۰ الی ۲۰0 دلار، برای پیمودن یک مسافت ۱۰۰ مایلی شارژ کرد. البته ناگفته نماند که چگالی انرژی باتری های لیتیوم-یونی حدودا ۵ درصد کمتر از گازولین یا سوخت های دیگر است.
شهر ونکوور حدودا ۵۸ مایل با شهر ویکتوریا فاصله دارد. جالب است بدانید که پیمودن این مسافت با هواپیمای برقی eBeaver تنها ۳۰ دقیقه طول میکشد. حال آنکه کشتیهای معمولی همین مسیر را در عرض ۴ ساعت طی میکنند. البته هواپیماهای الکتریکی مزایای دیگری نیز دارند که از میان آنها می توان به صرف هزینه اندک برای راه اندازی و نگهداری اشاره کرد.