واکنش رئيسی به سخنان روحانی، توزیع بیانیه در مجلس
واکنش رئيسی به سخنان روحانی، توزیع بیانیه در مجلس
واکنش رئيسی به سخنان روحانی، توزیع بیانیه در مجلس
همزمان با توزیع یک بیانیه علیه حسن روحانی در مجلس، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، روز دوشنبه ۲۰ آبان، در واکنشی تلویحی به اظهارات اخیر حسن روحانی گفت: «هیچ گونه حاشیه و حاشیهسازی نباید دستاندرکاران را در امر مبارزه با فساد گرفتار کند».
او تأکید کرد که مبارزه با فساد بیتوجه به حاشیهها، مصممانه ادامه خواهد یافت.
حسن روحانی رئيسجمهوری ایران روز یکشنبه ۱۹ آبان در سخنرانی خود در یزد خطاب به مقامهای قضایی گفت «با به دادگاه بردن چند نفر و سر و صدا کردن، سر مردم کلاه نمیرود».
رئیس جمهور ایران اضافه کرد که اگر به برخی پروندههای فساد میلیارد دلاری رسیدگی نشود، «مورد به مورد در استانهای مختلف» به این پروندهها اشاره خواهد کرد.
او گفت وزیر نفت باید درباره دو میلیارد دلار پول نفت توضیح دهد و رئيس بانک مرکزی هم ماجرای دو میلیارد دلاری را که به گفته او «به حلقوم آمریکا رفت»، توضیح دهد.
آقای روحانی همچنین گفت یک نهاد ۹۴۷ میلیون دلار گرفته ولی حساب پس نمیدهد و از نهادهای نظارتی خواست که به این موضوع وارد شوند.
واکنش قوه قضاییه: مایه تعجب است
سخنان آقای روحانی واکنش مقامهای قوه قضائیه و برخی از نمایندگان اصولگرا را به دنبال داشت.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی روز یکشنبه انتقاد رئیسجمهوری ایران از برخورد نکردن قوه قضائیه با «فسادهای میلیاردی» را «مایه تعجب» خواند.
وی همچنین این پرسش را مطرح کرد که «چگونه یک مقام مسئول دارای تحصیلات حقوقی» به جای ارجاع یک پرونده فساد به قوه قضائیه آن را در سخنرانی عمومی مطرح کرده است.
موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران، در واکنش به این اظهارات گفت که «خوب نیست مردم احساس کنند» آقای روحانی «از برخورد قوه قضائیه با مفسدین اقتصادی نگران شده است».
وی از رئیسجمهوری ایران خواست که پروندههای مورد نظر خود را به قوه قضائیه اطلاع دهد.
نمایندگان اصولگرا: پای برادر در میان است
برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس نیز این سخنان را ناشی از «عصبانیت» آقای روحانی از صدور حکم زندان برای برادرش دانستند.
حسین نقوی حسینی، عضو جبهه پایداری در مجلس، نیز خطاب به حسن روحانی گفت که «مفاسد اقتصادی در دستگاههای زیر نظر جنابعالی اتفاق میافتد».
وی اضافه کرد: «اگر میگوئید کشاندن افراد به دادگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی نیست شما با مفاسد مبارزه کنید و در این مسیر از برادر خودتان شروع کنید».
نصر الله پژمانفر، نماینده مشهد، هم خطاب به روحانی گفت که «مردم خواستار برخورد جدی با اختلاسگران هستند ولو برادر شما باشد».
محسن کوهکن، نماینده اصولگرای مجلس نیز گفت که گاهی سخنان روحانی «در طراز رئیسجمهور یک کشور نیست».
وی از حسن روحانی خواست که «فرافکنی»نکند و از اقدامات قوه قضائیه حمایت کند.
حسین فریدون، برادر حسن روحانی به اتهام فساد اقتصادی به پنج سال زندان محکوم شده است.
آقای فریدون ضمن رد اتهامات خود اعلام کرده که پروندهاش بر اساس «شنود غیرقانونی» از دفتر رئیسجمهوری تشکیل شده است.
توزیع شبنامه در مجلس
در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی نیز توزیع یک بیانیه علیه حسن روحانی حاشیهساز شد.
در این بیانیه با اشاره به سخنرانی روحانی در یزد، رئيسجمهور ایران متهم به دروغگویی و تفرقهانگیزی شده است.
علیرضا رحیمی، عضو هیات رئيسه مجلس ایران در حساب توئیتر خود با اشاره به این بیانیه، آن را «بیانیه بیهویت» توصیف کرد و نوشت «مخالفین دولت مطالبه شفافیت توسط رئیس جمهور را تقابل با رهبری عنوان کردند».
علی اصغر یوسفنژاد، یک عضو دیگر هیئت رئيسه مجلس ایران گفته است که این تهیه بیانیه توسط مجبی ذوالنوری، نماینده قم صورت گرفته است.
آقای ذوالنوری که رئيس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است، از مهمترین منتقدان دولت در مجلس به شمار میرود.