نظرسنجی رسانه دولتی ایران: ۸۲ درصد مردم در انتخابات شرکت نمیکنند
نظرسنجی رسانه دولتی ایران: ۸۲ درصد مردم در انتخابات شرکت نمیکنند
نظرسنجی رسانه دولتی ایران: ۸۲ درصد مردم در انتخابات شرکت نمیکنند
العربیه :شبکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی روز چهارشنبه 5 فوریه از نتایج یک نظرسنجی رسمی که در حساب رسمی این شبکه در تلگرام منتشر کرده بود، پرده برداشت.
شبکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی در این نظر سنجی با مطرح کردن چند پرسش گزینهای از شرکت کنندگان خواسته است تا با پاسخ به یکی از گزینهها نظر خود نسبت به انتخابات پیشرو مجلس ایران را بیان کنند.
با اینکه مسئولان شبکه صدا و سیما جمهوری اسلامی هیچ زمینهای برای تبلیغ در باره این نظرسنجی انجام ندادهاند و از نظر زمانی وقت زیادی برای آن در نظر گرفته نشد، اما پاسخ شرکت کنندگان به این نظرسنجی 4 گزینهای، نشان داده که بیش از 80 درصد شرکتکنندگان به عدم مشارکت در انتخابات آینده مجلس رای دادند. پس از ظاهر شدن این نتیجه نظر سنجی، مسئولان شبکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی، نتایج نظر سنجی را حذف کردند.
پس از حذف نتیجه نظرسنجی از حساب تلگرام صدا وسیمای جمهوری اسلامی برای توضیح آمده است: « بنا به نظر بسیاری از مخاطبان کانال مبنی بر کامل نبودن سوال نظر سنجی بزرگ و مردمی کشوری این نظر سنجی اصلاحیهای در بخش گزینهها خواهد داشت و مجددا بارگزاری خواهد شد.همچنین بسیاری از گروهها و دستههای ضدانقلاب با ایجاد کمپین و شرکت در این نظرسنجی گزینه رای نخواهم داد را به صورت سازماندهی شده انتخاب کردهاند».
حساب تلگرام این شبکه رسمی دولتی با دعوت مجدد از همه برای شرکت نظرسنجی جدیدی که قرار بار دیگر نشر شود، نوشت:«از تمام “مردم” عزیز میخواهیم با پخش گسترده نظر سنجی جدید کمک به انجام یک “نتیجه شفاف” کنند».
شبکه افزود: «ساعت 12 نظر سنجی کاملی در سطح کشور برگزار خواهد شد لذا از تمامی دوستان و آشنایان خود جهت شرکت در این نظر سنجی دعوت کنید».
در همین حال خبرگزاری «ایرنا» در گزارشی تحت عنوان: «نقش انفعالی صدا و سیما در مشارکت انتخاباتی مردم» از عملکرد صدا و سیما برای ایجاد “انگیزه و اعتماد» برای مردم جهت شرکت در انتخابات انتقاد کرده نوشته است که رسانههای «بیگانه» از اعتراضات خیابانی در آبان ماه (نوامبر 2019 ) در پی افزایش قیمت بنزین سوءاستفاده کرده است.
این رسانه دولتی ایران نوشته است شرکت مردم در انتخابات پیش رو «میسور» نمی شود مگر با تقویت امید و بازسازی اعتماد عمومی مردم… اما متاسفانه رسانه ملی در راستای تقویت روحیه مردم برای حضوری موثر در انتخابات پیش رو، نه تنها برنامه ریزی موثری تاکنون انجام ندادهاست بلکه با برگزاری برنامه های کلیشه ای و تکراری موجبات بروز ابهامات از عملکرد خود در نزد افکار عمومی را تقویت میکند».
حجاریان: دروغ فراگیر و فساد عوامل شکلگیری بی اعتمادی به انتخابات
سعید حجاریان درباره عوامل شکلگیری بیاعتمادی مردم به مسئولان به همشهری آنلاین گفت: «طبیعتاً میتوان شمار زیادی از مؤلفهها را فهرست کرد اما من معتقدم ریشه این مسئله را باید در «دروغ» بجوییم. زمانی که دروغ فراگیر میشود، گفتمان توجیهی حکومت از میان میرود. علاوه بر دروغ نباید از «فساد» غافل شد. واقعیت این است که ما با اشکال متنوعی از فساد، در حجمهای بزرگ مواجه هستیم که هنوز ابعاد آن کشف نشده است. این فسادها لزوماً مربوط به یک دوره و دو دوره نیستند».
او گفته: متأسفانه رویه رایج در ایران پساانقلاب اینگونه بوده که سرمایه اجتماعی به وسیله «سرمایه فسیلی» خریداری شده است؛ یعنی اگر دومی نبود، اولی هم بلاموضوع میشود! مثلاً دولت احمدینژاد درآمد نفتی داشت، پولپاشی کرد و تا حدی جلب اعتماد کرد. دولت فعلی چنین درآمدی ندارد و طبعاً اعتمادی هم وجود ندارد. درحالیکه نباید اینطور باشد؛ ژاپن در جنگ دوم جهانی آه در بساط نداشت اما سرمایه اجتماعی داشت. پس بهنظرم این جمله منسوب به داریوش که میگوید «خداوند این سرزمین را از دروغ و خشکسالی دور نگه دارد» همچنان راهگشاست. بدون نفت و فساد میشود کشور را اداره کرد اما با دروغ نمیشود… اعتماد مردم طی سالیان متوالی از دست رفته است؛ شاید نزدیک به 2 دهه باشد. برای بازگرداندن اعتماد از دست رفته به همین مدت نیاز داریم آن هم از زبان کسانی که تا به حال به مردم دروغ نگفتهاند.»
دعوت برخی فعالان حقوق بشر به تحریم انتخابات مجلس و خبرگان
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، از مردم خواست تا به پای صندوقهای رای در انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دورهای خبرگان نروند و انتخابات را تحریم کنند.
او روز سهشنبه 4 فوریه با انتشار فراخوانی از زندان گفت: «شایسته است که با مدنیترین شیوه اعتراض به پا خیزیم و با راهاندازی کارزار قدرتمند تحریم انتخابات پاسخ سیاستهای تنگنظرانه و سرکوبگرانه حکومت را داده و به حرمت خون کشتهشدگان مظلوم در پای صندوقهای رای حضور نیابیم.»
نرگس محمدی در پیام خود گفته است:«حکومت با ایجاد بحران و سرکوب در مقابل ملت ایستاد».
فعال حقوق بشر زندانی گفت، حکومت هیچ یک از راههای قانونی و مسالمتآمیز مشارکت و اعتراضات مردمی از جمله تجمعات، راهپیماییها و تحصنها و شکلگیری نهادهای مردمی و مدنی را برنمیتابد و با شیوههای خشونتآمیز زندان، شکنجه، سرکوب و کشتار آبان (نوامبر 2019)با مردمی بیپناه و ستم دیده مقابله میکند.