دسته‌بندی نشده

موفقیت محققان ژاپنی در تولید «خون مصنوعی برای همه گروه‌های خونی»

موفقیت محققان ژاپنی در تولید «خون مصنوعی برای همه گروه‌های خونی»

موفقیت محققان ژاپنی در تولید «خون مصنوعی برای همه گروه‌های خونی»

محققان ژاپنی می‌گویند موفق به تولید خون مصنوعی شده‌اند که برای همه نیازمندان به تزریق خون، بدون توجه به گروه خونی آنها کاربرد دارد.

این موفقیت می‌تواند شانس زنده ماندن کسانی که دچار مصدومیت شده و نیاز سریع به تزریق خون دارند را به صورت چشمگیری افزایش دهد.

این گروه ژاپنی نتایج تحقیقات خود را بر روی خرگوش‌ها آزمایش کرده و نتیجه مطلوب گرفته‌اند.

معمولا ذخایر اضطراری خون در بیمارستان‌ها تاریخ مصرف کوتاهی دارند. پلاکت‌های خونی در صورتی که مدام به هم زده شود، برای چهار روز می‌تواند قابل استفاده باشد و گلبول‌های قرمز خون در دمای پایین می‌تواند تا ۲۰ روز پایدار باقی بماند.

کاهش چشمگیر پلاکت‌های خونی و گلبول‌های قرمز در خون می‌تواند به مرگ بیمار بینجامد.

به گزارش روزنامه «آساهی شیمبون»، خون مصنوعی تولید شده توسط محققان ژاپنی هم حاوی پلاکت‌ است که نقش اصلی در بند آمدن خونریزی دارند و هم حاوی گلبول قرمز که مسئولیت اصلی رساندن اکسیژن به سلول‌های بدن را دارد.

این گزارش می‌افزاید خون مصنوعی تولید شده به مدت یکسال قابلیت نگهداری در دمای معمولی را دارد.

مانابو کینوشیتا یکی از متخصصان و استاد دانشگاه کالج ملی دفاعی پزشکی که اکثریت تیم تولیدکننده‌ خون مصنوعی از همین کالج بوده‌اند، گفته است ذخیره کردن یا فرستادن خون طبیعی به مناطق دور افتاده بسیار مشکل است و خون مصنوعی می‌تواند جان بسیاری از انسان‌ها را در این موارد نجات دهد.

خون مصنوعی بر روی ۱۰ خرگوش که با کم‌خونی شدید مواجه بودند، آزمایش شد که در جریان آن شش خرگوش زنده ماندند که این نسبت در مقایسه با موفقیت تزریق خون طبیعی در حفظ جان آنها تقریبا مشابه است.

البته دانشمندان گفته‌اند در مواردی لخته شدن خون نیز در این خرگوش‌ها دیده شده است که جنبه منفی خون مصنوعی تولید شده است.

اما نکته مهم در تولید خون مصنوعی به غیر از تاریخ مصرف طولانی آن، در این نکته است که بسیاری از بیماران در حین انتقال با آمبولانس که امکان آزمایش گروه خونی آنها برای تزریق خون طبیعی وجود ندارد، با مرگ مواجه می‌شوند، اما خون مصنوعی می‌تواند برای همه گروه‌های خونی و همه جا استفاده شود.

جزئیات نتایج این گروه ژاپنی در مجله «تزریق خون» آمریکا منتشر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا