محمدجواد ظریف به کشورهایی که از اعتراضات در ایران حمایت می کنند هشدار داد
محمدجواد ظریف به کشورهایی که از اعتراضات در ایران حمایت می کنند هشدار داد
محمدجواد ظریف به کشورهایی که از اعتراضات در ایران حمایت می کنند هشدار داد
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در اولین اظهارنظر خود در خصوص اعتراضات در ایران به کشورهایی که از اعتراضها حمایت میکنند هشدار داده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از آقای ظریف و در واکنش به اظهارات مایک پومپئو، همتای آمریکایی خود، درباره اعتراضات ایران گفته است: “اعتراض قانونمند حق مردم است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده است و نیازی به یادآوری و حمایت مزورانه رژیم هایی که هدف رسمی خود را وادار کردن ایران به اجرای خواستههای غیرمشروع و ضد قانونی آنها از طریق تحمیل فشار اقتصادی – حتی در حوزه غذا و دارو – بر شهروندان ایرانی اعلام کردهاند، ندارد”.
آقای ظریف هشدار داده “کشورهایی که نتوانستهاند از خود هیچ توان و ارادهای در برابر تروریسم اقتصادی آمریکا نشان دهند و اکنون برای پنهان کردن ناتوانی خود از آشوب و برهم زدن نظم عمومی حمایت سیاسی و میدانی مینمایند، مسئولیت کلیه عواقب تحریکات خطرناک خود را بر عهده خواهند داشت”.
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در کنفرانسی خبری در واشنگتن گفت آمریکا خشونت مقامهای ایرانی علیه معترضان را محکوم میکند و نگران گزارشها درباره کشتهشدگان این اعتراضهاست.
آقای پومپئو روز گذشته (دوشنبه ۱۸ نوامبر) در کنفرانسی خبری در واشنگتن گفت که آمریکا رویدادهای ایران را زیر نظر دارد.
او گفت آمریکا خشونت مقامهای ایرانی علیه معترضان را “محکوم” میکند و نگران گزارشها درباره کشتهشدگان این اعتراضهاست.
آقای پومپیو همچنین خواستار رفع قطع اینترنت در ایران شد.
در پی بروز ناآرامی در بسیاری از شهرهای ایران به دلیل اعتراض به افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین از روز شنبه (۱۶ نوامبر) دسترسی به اینترنت در این کشور قطع شد. روز گذشته محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، در اظهاراتی تاکید کرد که “اینترنت اختلال ندارد، بلکه به دستور و تشخیص شورای امنیت کشور با ابلاغ به اپراتورها قطع شده است.”
پیشتر هم سوی دیگر دستیار ویژه رئیس جمهور آمریکا در توییتر خود خبر داد که دونالد ترامپ و امانوئل مکرون، روسای جمهور ایالات متحده و فرانسه از جمله درباره اعتراضات در ایران گفتگو کرده اند.
روز دوشنبه آلمان هم از حکومت ایران خواست حق اعتراض را به رسمیت بشناسد.
فرانسه هم مانند آلمان خواهان “احترام به آزادی بیان و حق اعتراض مسالمتآمیز” برای مردم ایران شده است.
ان لیند وزیر خارجه سوئد هم در توییتر نوشت: “تحولات ایران نگران کننده است. حق آزادی بیان و حق تظاهرات مسالمت آمیز باید محترم شناخته شود. دسترسی بدون محدودیت به اینترنت ضروری است.”
در مقابل یک مقام وزارت خارجه روسیه در واکنش به تحولات اخیر گفته مقامهای ایران “قادرند تنشها و اوضاع این کشور را به حالت عادی بازگردانند.”
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم به خبرگزاری دولتی آناتولی گفت که امیدوار است که تظاهرات اخیر ایران “هرچه زودتر” پایان یابد.