رویترز: آمار غیررسمی جانباختگان کرونا در ایران بیش از ۲۱۰ نفر است
رویترز: آمار غیررسمی جانباختگان کرونا در ایران بیش از ۲۱۰ نفر است
رویترز: آمار غیررسمی جانباختگان کرونا در ایران بیش از ۲۱۰ نفر است
خبرگزاری رویترز عصر جمعه گزارش داد آمار غیررسمی از میزان کشتهها بر اثر شیوع کرونا در ایران بیش از ۲۱۰ نفر است.
رویترز این آمار را به نقل از بیبیسی فارسی به استناد منابع خود در بیمارستانهای ایران منتشر کرده است. پیشتر تلویزیون ایران اینترنشنال هم رقم ۱۳۷ نفر را به عنوان آمار غیررسمی تعداد کشتههای کرونا در ایران منتشر کرده بود. صدای آمریکا هنوز نمیتواند به طور مستقل میزان مرگ بر اثر کرونا در ایران را تائید کند.
آمارهای رسمی کمتر از این است. وزارت بهداشت ایران تا روز جمعه اعلام کرد ۳۴ نفر جان باخته اند و ۳۸۸ نفر به کرونا مبتلا هستند.
روز جمعه ۹ اسفند، وزیر خارجه ایالات متحده در یک جلسه در کنگره آمریکا بار دیگر نسبت به «مخفیکاری» مقامات رژیم ایران درباره شیوع کرونا اشاره کرد و گفت، رژیم ایران تمایلی ندارد که درباره شیوع ویروس کرونا اطلاع رسانی کند و من نگران هستم آنها اطلاعات مهمی را پنهان کرده باشد.
این دومین بار است که وزیر خارجه آمریکا از مخفیکاری احتمالی مقامات ایران ابراز نگرانی میکند. مایک پمپئو روز سه شنبه هشدار داده بود که آمریکا نگران مخفیکاری مقامات جمهوری اسلامی درباره شیوع کرونا است.
روز جمعه برخی مقامات رده میانی از شرایط «خیلی وحشتناک» در پی شیوع کرونا خبر داده اند.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده رشت در مجلس، روز جمعه ۹ اسفند اعلام کرد از قبرستانها آمار «خیلی وحشتناکی» درباره شمار قربانیان ویروس کرونا در ایران در اختیار دارد. او از مقامات جمهوری اسلامی خواست که در زمینه کرونا آمار واقعی به مردم بدهند. او گفت «قبرستانها را که نمیشود پنهان کرد.»
همچنین، ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران هشدار داد که ممکن است بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر در ایران کرونا داشته باشند.
ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که معافیتهایی از تحریم ایران را صادر کرده است و اجازه میدهد برای ارسال برخی خدمات بشردوستانه، بانک مرکزی ایران مجاز به انجام انتقال مالی باشد.
افکار عمومی در ایران نسبت به مخفی کاری مقامات ایران نگران است. اولین مورد مرگ بر اثر کرونا روز اول اسفند گزارش شد و این در حالی بود که تا قبل از آن مقامات هرگونه ابتلا به کرونا در ایران را تکذیب میکردند.
در سالهای گذشته هم سابقه داشته که مقامات جمهوری اسلامی در پروندههایی مثل اسیدپاشی اصفهان، به جای پیگیری و برخورد با عوامل آن، افرادی که درباره این اتفاق خبررسانی کردند را بازداشت و زندانی کرد.