اخبار ایراناخبار جهان

روزنامه آمریکایی: ایران مسئول انتقال «کرونا» به کشورهای همسایه است

روزنامه آمریکایی: ایران مسئول انتقال «کرونا» به کشورهای همسایه است

روزنامه آمریکایی: ایران مسئول انتقال «کرونا» به کشورهای همسایه است
در حالی که ایران با یکی از بدترین اپیدمی های بیماری کرونا ویروس در سرتاسر جهان، دست و پنجه نرم می کند، همسایگانش درتلاشند با ممانعت از سرازیر شدن افراد و کالاها از مرزها به داخل کشورهای خود، فضای داخلی این کشورها را تا حد امکان از محیط خارجی، ایزوله کنند.

این ویروس از ایران به حدود 10 کشور از جمله عراق، پاکستان و افغانستان گسترش یافته است. به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، این کشورها برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس که چالشی فراروی سیستم مراقبت های بهداشتی شکننده آنها ایجاد کرده اقداماتی مانند تعلیق پروازها و جلوگیری از سفر ایرانی ها به کشورهای خود را به مورد اجرا گذاشته‌اند.

رویدادهای جاری نشان می دهند که آزمایش حاملان احتمالی ویروس بدون ایجاد اختلال در تجارت و حمل و نقل، کاری به غایت دشوار می باشد. بازرگانان برای انجام کارهای تجاری خود به طور مرتب از مرز ایران در هر دو جهت، تردد دارند. کالاها می توانند از بسیاری از گذرگاه های رسمی و غیر رسمی در امتداد مرزهای مشترک طولانی، عبور کنند.

داده‌های موجود نشانگر این است که قم کانون این بیماری در ایران است که در نزدیکی تهران واقع شده است. تهران مرکز تجاری مهمی است که بازدید کنندگان و بازرگانان از سراسر جهان ، از جمله چین را به خود جذب می کند.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روز چهارشنبه 4 مارس گفت كه این ویروس تقریباً در تمام استان های كشور، گسترش یافته است. وی از صدا و سیمای ملی خواست تا با افزایش برنامه های شادی بخش، جو امید و خوش بینی را تقویت کنند؛ آن هم در حالی که شمار مرگ ومیر در اثر ویروس کرونا در ایران، به 92 نفر رسیده که بالاترین آمار مرگ و میر در خارج از چین است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: تعداد موارد تایید شده از 25 روز گذشته، 25 درصد افزایش یافته و به 2922 نفر رسیده است.

پاکستان و عراق، ممنوعیت ورود ایرانی‌ها را به مورد اجرا گذشته‌اند اما هزاران نفر از هموطنان آنها و همچنین افغان ها، برغم تلاش کشورهای متبوع خود برای متوقف کردن سفر شهروندان به ایران، از اماکن زیارتی ایران، بازدید کرده یا به تجارت با ایران مشغولند.

خطر ناشی از ویروس کرونا، در رابطه با عراق و افغانستان که نظام های بهداشت و درمان آنها به دلیل سالها درگیری و حاکمیت ناکارامد، رو به وخامت گذاشته است، جنبه حادتری دارد. وزارت بهداشت عراق تأیید کرد که 34 مورد از ویروس کرونا را شناسائی کرده که تقریباً همه آنها، عراقی هایی هستند که به تازگی از ایران بازگشته‌اند.

اگرچه از ورود ایرانی ها به عراق جلوگیری می شود، اما مرز 900 مایلی میان دو کشور، هنوز در برابر عبور کالاها، باز است. شهروندان عراقی از دولت خواسته‌اند، مرز را به طور کامل ببندد، هرچند که کاهش واردات از ایران می تواند به جهش قیمت کالاهای اساسی، منجر شود.

هر 5 مورد تائید شده از كروناویروس در پاكستان، از ایران آمده‌اند. پروازهای میان دو کشور به حالت تعلیق درآمده و مقامات پاکستان، می‌کوشند، افرادی را که در تلاش برای ورود به ایران هستند از مرزها دور کنند.

تجارت میان دو کشور به طور نسبی کاهش یافته و کالاهایی که قبلاً به شکل زمینی از طریق ایران به عراق و سایر کشورها انتقال می‌یافت، اکنون با حمل دریائی، منتقل می شود.
با این حال، پاکستان در حال آماده سازی برای بازگشت 5000 زائر به ایران، سوار بر کاروان‌های اتوبوس است. در این رابطه، مراکز انجام بازرسی‌های بهداشتی در گذرگاه اصلی مرزی و یک قرنطینه برای حداقل 2000 نفر با امکانات جداگانه ای برای مبتلایان، احداث شده‌اند.

أفغانستان، سفر زمینی و هوایی به و از ایران را پس از نتیجه مثبت آزمایش کرونا در مورد یک مرد، ممنوع کرد، اما این ممنوعیت، فقط برای یک روز به اجرا در آمد. مقامات ایالت هرات که هم مرز ایران است، می گویند بیش از 2000 افغانی، هر روز از مرز ایران عبور می کنند.

براساس اخبار دولتی، لبنان 15 مورد از ابتلا به كروناویروس، از جمله یك سوری و یك ایرانی را تأیید كرده است. یک اتوبوس عازم لبنان از سوریه، دوشنبه گذشته، به دلیل وجود مسافری مشکوک به ابتلاء به ویروس در آن، به مرز بازگردانده شد.

نبیل حنون، سخنگوی ژاندمری لبنان که مسئولیت حفظ امنیت مرزها را به عهده دارد، گفت: «ما مسئولیت دیگر گذرگاههای مرزی را بر عهده نداریم. ما این کار را فقط در گذرگاه های رسمی مرزی، انجام می دهیم.

حزب الله، کنترل شمار نامعلومی از گذرگاه های مرزی میان لبنان و سوریه را در دست دارد که احزاب نظامی و سیاسی، برای جابجایی عناصر و تجهیزات از آن ها استفاده می‌کنند.

بیشتر کشورهای خلیج، تمام پروازهای خود را به سمت و از طریق ایران، کاهش داده و اقدامات احتیاطی زیادی را برای جلوگیری از ورود ویروس به داخل خاک خود، پیاده کرده اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا