رسوایی بزرگ «خواهرزاده حسن روحانی» در سازمان هلال احمر
رسوایی بزرگ «خواهرزاده حسن روحانی» در سازمان هلال احمر
رسوایی بزرگ «خواهرزاده حسن روحانی» در سازمان هلال احمر
پس از آنکه در ۱۹ آذرماه ۱۳۹۸، اکثر مدیران ارشد سازمان هلال احمر ایران که از اقوام، دوستان یا منصوبان «علیاصغر پیوندی» مدیرعامل سازمان هلال احمر بودند، به طور شتابزده و بدون دلیل رسانهای، شروع به استعفای دستهجمعی کردند، روند بررسی مفاسد کلان مالی در این سازمان شدت گرفت.
یک منبع آگاه در این خصوص به «آمدنیوز» اطلاع داده که پس از صدور حکم انتصاب «علیاصغر پیوندی» به سمت مدیریت عامل سازمان هلال احمر، وی اکثر دوستان، آشنایان و اقوام خود را در سمتهای مدیران میانی، ارشد و مدیران شهرستان این سازمان منصوب کرد.
گفته شده هدف و تصمیم «پیوندی» از انتصاب اقوام خود به سمتهای مدیریتی این سازمان، هماهنگیهای لازم برای غارت سیستماتیک و سندسازی برای دزدی اموال دولت و مردم بوده است. اکثر این مدیران که با هم همکار و همپیاله بودهاند، هیچ گزارش تخلفی را از دایرهی خود خارج نمیکردند و سعی میکردند با همپوشانی یکدیگر، غارت اموال مردم و بیتالمال را به طرز ماهرانهای به انجام برسانند.
طی ماههای اخیر خصوصا پس از سیل سراسری در استانهای کرمانشاه، لرستان، فارس و خوزستان، پروژههای اخیر هلال احمر نیز به طرز شگفتانگیزی افزایش یافت اما این پروژهها بیشتر با جعل اسناد، فاکتورسازی و مدرک سازی همراه بود. تا جاییکه این سازمان پروژهای چهل میلیارد تومانی را به تصویب رساند که نه اثری از پیمانکار در آن بود و نه پیمانکار واهی، مکان و محل خاصی را برای فعالیت خود معرفی کرده بود. طبعا هیچ عملکرد و گزارش پروژهای نیز از پیمانکار در این سیستم قرار نگرفت.
بر اساس گزارش نهادهای نظارتی، مبلغ چهل میلیارد تومان در این پروژه فرضی، به طور کامل در اختیار مدیران سازمان هلال احمر قرار گرفت و مورد بهرهبرداری شخصی واقع شده است.
جالب آنجاست که تمامی منصوبان «علیاصغر پیوندی» با یکدیگر هم قسم بودند که آنچه را به دزدی و غارت میبرند، میان اعضاء گروه برحسب درجات اداری تقسیم کنند که طبعا بیشترین سهم را نیز «علیاصغر پیوندی» خواهرزاده «حسن روحانی» و خانوادهاش میبرد.
تا اینکه اختلاف نظر میان مدیران ارشد و منصوبان «پیوندی» بر سر زیادهخواهی «پیوندی» بالا گرفت و این پروژه به محل اختلافی میان آنان تبدیل شد. پس از آن گزارشاتی به نهادهای نظارتی و امنیتی ارسال شد که «علیاصغر پیوندی» را نوک پیکان فساد این سازمان قرار میداد که این گزارشات، توجه وزارت اطلاعات و حراست را به خود جلب کرد.
از سوی دیگر نهادهای امنیتی از سایر گزارشهای مردمی ارسال شده به حراست این سازمان دریافتند که اکثر شرکتهای وابسته به جمعیت هلال احمر، آلوده به مفاسد کلان مالی هستند و تنها دغدغهی آنان، فاکتورسازی و جعل سند برای غارت اموال بیتالمال و مردم است.
همزمان با این تحقیقات، «علی نوبخت حقیقی» برادر «محمدباقر نوبخت» و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز توانست به این مفاسد ورود کند و با اسنادی که از طریق عضویت خود در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به دست آورده بود، گزارش جامعی را از مفاسد گستردهی مالی، اخلاقی و فاکتورسازیهای گسترده در این سازمان تهیه و به رئیس مجلس و رئیسجمهور ارائه کرد.
در این گزارش نوشته شده است که به «هیچ مستضعف و محرومی» در این مدت هیچگونه کمک مالی نشده و اکثر کمکهای مردمی، دولتی و بینالمللی به سازمان هلال احمر، به حساب مدیران واریز شده است.
پس از ارائه این گزارش و با انتشار اسناد و مدارک متعدد از این فساد کلان مالی، هیئت دولت تصمیم به اخراج همهی مدیران هلال احمر گرفت.
گفتنی است در ۱۲ اردیبهشتماه ۹۸ نیز «آمدنیوز» در گزارشی اختصاصی از مفاسد کلان مالی و اداری دکتر «کامران افشاریان» رئیس بیمارستان ایرانیان دبی پرده برداشت که منجر به بازجویی، بازداشت و برکناری وی از این بیمارستان گردید. همچنین در همان تاریخ، تحقیقات در خصوص فساد «علیاصغر پیوندی» رئیس سازمان هلال احمر ایران نیز در دستور کار وزارت اطلاعات قرار گرفت