خبر تکمیلی: درباره زن ایرانی مشکوک به کرونا در مونترال چه میدانیم؟
خبر تکمیلی: درباره زن ایرانی مشکوک به کرونا در مونترال چه میدانیم؟
خبر تکمیلی: درباره زن ایرانی مشکوک به کرونا در مونترال چه میدانیم؟
اولین مورد مشکوک ویروس کرونا در استان کبک نیز فردی است که از سفر ایران به کانادا بازگشته است.
یک زن ساکن مونترال احتمالا اولین مورد ابتلا به کووید-19 در استان کبک است هر چند نتیجه آزمایشات صورت گرفته روی وی باید به تایید آزمایشگاه ملی میکروبیولوژی وینیپگ برسد.
این زن که از سفر ایران به کانادا بازگشته است، پس از مشاهده علایم خفیف بیماری به یک کلینیک پزشکی مراجعه میکند. این کلینیک در بخش وردان Verdun مونترال واقع شده است. نتیجه آزمایشات صورت گرفته روی این بیمار توسط آزمایشگاه سلامت عمومی کبک مثبت اعلام شده؛ اما برای تایید رسمی و قطعی ابتلای وی به کووید-19 لازم است که آزمایش دیگری نیز توسط آزمایشگاه میکروبیولوژی وینیپگ انجام شود. به گفته دنیل مککان، نتایج این آزمایش روز یکشنبه اعلام خواهد شد.
به گفته دنیل مککان، در زمان پذیرش این بیمار همه تدابیر احتیاطی و پیشگیرانه اتخاذ شده است هر چند در نهایت تشخیص پزشکان این بود که نیازی به بستری شدن بیمار نیست و این زن در حال حاضر در خانه خودش قرنطینه شده است.
وزیر بهداشت کبک افزود: «ردیابی و تشخیص این مورد نشان میدهد که سیستم بهداشت و درمان ما کارآمد و قابل اعتماد است. خطر شیوع ویروس کرونا در استان و کشور ضعیف است و جای هیچ نگرانی برای شهروندان وجود ندارد.»
والری پلانت، شهردار مونترال نیز پنجشنبه شب با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود تاکید کرد اوضاع را به دقت و از نزدیک دنبال میکند: «دولت کبک و شبکه بهداشت و درمان شهر مونترال همه تلاش و امکانات خود را برای تشخیص و درمان موارد احتمالی ابتلا به کووید-19 و همچنین جلوگیری از شیوع این بیماری به کار میگیرد.»
به گفته دنیل مککان این مراکز عبارتند از: «بیمارستان سنت-ژوستین، بیمارستان عمومی یهودیان در مونترال، مرکز بیمارستانی دانشگاهی لاوال و موسسه دانشگاهی بیماریهای قلبی و ریوی کبک.»
دکتر ایو ژالابر، معاون مدیر کل بهداشت عمومی کبک نیز تاکید کرد: «خانم مشکوک به کووید-19 که نتیجه آزمایش وی مثبت اعلام شده پس از بازگشت به کبک به محل کار خود نرفته و از حمل و نقل عمومی نیز استفاده نکرده است بنابراین شهروندان نباید نگران باشند.»
دکتر ژالابر افزود با این همه مسئولان تلاش میکنند افرادی را که احتمالا با وی تماس نزدیک داشتهاند، شناسایی و معاینه کنند. مسئولان بهداشت استان همه تدابیر لازم را برای جلوگیری از شیوع بیماری به کار خواهند گرفت.
به گفته دکتر ژالابر، تحقیقاتی نیز آغاز شده تا افرادی را که در داخل پرواز دوحه-مونترال نزدیک این خانم نشسته یا با وی تماس داشتهاند، شناسایی و معاینه کنند.
در دیگر نقاط کانادا در حال حاضر 13 مورد ویروس کرونا گزارش شده که آخرین مورد آن صبح روز پنجشنبه اعلام شد. این مورد که در واقع ششمین مورد ویروس کرونا در انتاریو محسوب میشود، یک زن شصت ساله ساکن انتاریو است که او هم در سفر به ایران به کووید-19 مبتلا شده است. شش مورد دیگر در استان بریتیش کلمبیا شناسایی شدهاند.
تا این جای کار همه موارد تاییدشده یا مشکوک ویروس کرونا با سفرهای بینالمللی یا تماسهای نزدیک با افرادی که از سفر خارج به کانادا بازگشتهاند، ارتباط داشته است.
دکتر ترزا تام، مسئول بهداشت عمومی کانادا پنجشنبه اعلام کرد: «کانادا روشهای مناسبی برای ردیابی موارد احتمالی شیوع ویروس کرونا در اختیار دارد و اگر آژانسهای بهداشت عمومی کشور نشانههایی دال بر به شیوع منطقهای ویروس ببینند به سرعت تدابیر لازم را برای مهار آن به کار خواهند گرفت.»
آمریکا نیز روز پنجشنبه یک مورد ابتلا به کووید-19 در کالیفرنیا گزارش داد که احتمالا ربطی به مسافرتهای خارجی ندارد و احتمالا در داخل آمریکا به این بیماری مبتلا شده است.
تدروس آدهانوم، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که ویروس کرونا در حال حاضر در بیش از چهل کشور در پنج قاره مشاهده شده است به همین علت جهان در مبارزه با ویروس کرونا در یک لحظه تعیین کننده قرار گرفته است.