اخبار کانادا

تنها یک معجزه می تواند اقتصاد کانادا را از رکود نجات دهد

تنها یک معجزه می تواند اقتصاد کانادا را از رکود نجات دهد

تنها یک معجزه می تواند اقتصاد کانادا را از رکود نجات دهد
به گفته یک معاون سابق بانک مرکزی آمریکا، ایالات متحده و کانادا به احتمال زیاد به خاطر گسترش اثرات اقتصادی کروناویروس وارد رکود اقتصادی خواهند شد.

الن بلایندر که بین سال‌های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۶ در بانک مرکزی آمریکا فعالیت می‌کرد و در حال حاضر استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون است، گفت: «اگر کانادا دچار رکود نشود معجزه خواهد بود اما ما نباید روی معجزه حساب باز کنیم».

او اضافه کرد: «به نظرم آمریکا حتما رکود خواهد داشت. در حقیقت، به نظرم از همین حالا در رکود هستیم. داده‌ها چند ماه عقب هستند بنابراین تا ژوئن نمی‌دانیم اقتصاد مارس چطور خواهد بود اما می‌توان تا حدودی از روی رفتار مصرف‌کننده حدس زد».

بازارهای جهانی طی چند روز اخیر بسیار متلاطم بوده‌اند و بازارهای سهام آمریکا و کانادا یکی از بدترین هفته‌های خود در تاریخ را تجربه‌ کرده‌اند. سیاستمداران سعی دارند اثرات کروناویروس روی اقتصاد جهان را مهار کنند.

در حالیکه اقتصاددان‌ها بیشتر به بازار اوراق بهادار نگاه می‌کنند و نحوه گسترش ریسک و اثر آن روی سلامت اقتصاد را می‌سنجند، بلایندر به سرمایه‌گذاران پیشنهاد می‌کند فقط به بیرون نگاه کنند تا ببینند وضعیت زندگی با حالت نرمال چقدر متفاوت است.

او گفت: «مراقب هر ذره اطلاعات درباره رفتار مصرف‌کنندگان باشید. اگر ویروس بگذرد و شاهد بازگشتن مردم به رستوران‌ها و سالن‌های زیبایی بودید و چیزهایی مانند رابطه نزدیک انسانی بازگردند آن وقت می‌توان آن را به عنوان نشانه‌ای قبول کرد که اضطراب در حال فروکش کردن است».

بلایندر همچنین گفت بعضی از حرکت‌های مالی اتخاذ شده توسط بانک‌های مرکزی که طی هفته گذشته دیده شده‌اند نسبت به آن کاری که مسئولان سلامت عمومی برای جلوگیری از گسترش کووید-۱۹ انجام می‌دهند از اهمیت کمتری برخوردار هستند.

بانک مرکزی کانادا نرخ بهره خود را طی دو هفته گذشته یک درصد کامل پایین آورده که این شامل یک کاهش نیم درصدی اورژانسی در روز جمعه هم می‌شود. بانک مرکزی آمریکا هم نرخ بهره خود را نیم درصد پایین کشید تا ضربه اقتصادی شیوع کروناویروس بر اقتصاد را نرم‌تر کند.

بلایندر گفت: «این موردی است که اتفاق‌های وحشتناکی دارد در اقتصاد واقعی می‌افتد. بانک مرکزی کانادا با کاهش بیشتر نرخ بهره به رقابت نخواهد پرداخت. کاری که می‌تواند انجام بدهد این است که مطمئن شود شرکت‌ها نقدینگی کم نمی‌آورند و به جای اینکه بتوانند از این وضعیت وحشتناک کوتاه مدت جان سالم به در ببرند، غیرضروری از کار بی کار بشوند».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا