اخبار ایران

تلویزیون جمهوری اسلامی کشته شدن معترضان در نیزار ماهشهر را تایید کرد

تلویزیون جمهوری اسلامی کشته شدن معترضان در نیزار ماهشهر را تایید کرد

تلویزیون جمهوری اسلامی کشته شدن معترضان در نیزار ماهشهر را تایید کرد
:تلویزیون دولتی ایران دوشنبه شب در گزارشی کشته شدن شماری از معترضان – که “اغتشاشگر” توصیف کرده – را در عملیات نیروهای امنیتی از جمله در شهرهای ماهشهر، بهبهان و شیراز تایید کرده است.

صدا و سیمای ایران که زیر نظر آیت الله خامنه ای رهبر ایران اداره می شود در گزارشی که دوشنبه شب پخش کرد “مقابله سخت” (اشاره ای به تیراندازی) نیروهای امنیتی به معترضان در شهرهای شیراز، سیرجان، ماهشهر و همچنین شهر قدس، شهریار و ملارد در غرب تهران و فردیس در استان البرز را تایید کرد.

تلویزیون ایران این گزارش را تحت عنوان “تاملی ‌بر پروژه کشته‌سازی حوادث ‌اخیر در رسانه‌های معاند” پخش کرد و در آن از جمله به پوشش این خبرها در بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال اشاره کرد.

سازمان عفو بین الملل می گوید توانسته است مرگ ۲۰۸ نفر در جریان اعتراضاتی که بعد از افزایش بهای بنزین در روز جمعه ۲۴ آبان در سراسر ایران بروز کرد را تایید کند.

در گزارش تلویزیون ایران آمده است: “در ماهشهر هم شرایط متفاوت‌تر از مناطق دیگر بود. در ماهشهر برخی از عوامل گروه‌های تجزیه طلب با سلاح گرم و حتی سلاح‌های نیمه سنگین و تیربار راه ارتباطی بندر ماهشهر با دیگر نقاط کشور و مسیر انتقال کالا را بسته بودند و همچنین قصد تصرف پتروشیمی ماهشهر و انفجار در آن را داشتند؛ در ماهشهر عملا برای ساعاتی، اغتشاش گران مسلح، جنگ مسلحانه به راه انداخته بودند. در چنین شرایطی، نیرو‌های حافظ امنیت برای نجات جان مردم ماهشهر وارد عمل شدند.”

تلویزیون ایران در این گزارش با مقامی که “فرمانده نیروی انتظامی ماهشهر” معرفی شد مصاحبه کرد که در کنار نیزاری ایستاده و می گوید: “نیروهای معاند در این نیزارها مخفی شده بودند و اقدام به تیراندازی به سوی مامورین می کردند ولی با درایت و هوشیاری نیروهای مسلح … توطئه آنها نقش بر آب شد.”

در روزهای اخیر به دنبال برقراری مجدد تماس اینترنتی در ماهشهر دامنه برخورد نیروهای امنیتی با معترضان در این شهر استان خوزستان بیش از پیش روشن شده است.

به گفته شاهدان عینی، معترضان از روزجمعه ۲۴ آبان بسیاری از راه‌های منتهی به مجتمع پتروشیمی بندر امام خمینی از جمله جاده شهرک چمران به منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر را بسته بودند.
به گفته یک شاهد ساعت نه و نیم صبح روز دوشنبه ۲۷ آبان ماموران امنیتی در میدانی که معترضان بسته بودند پیاده شدند. در نزدیکی این میدان جایی است به نام نیزار و به گفته شاهدان از سمت نیزار به یکی از ماموران امنیتی سپاه شلیک می‌شود و بعد نیروهای امنیتی معترضان را به گلوله می‌بندند. این شاهد عینی گفت معترضانی که راه را بسته بودند مسلح نبودند و به سمت نیزار فرار کردند ولی ماموران امنیتی به آنها هم شلیک کردند. به گفته شاهدان عینی نزدیک به ۲۰ نفر در نیزار کشته شدند.

آرش از سربندر به بی‌بی‌سی فارسی گفت: “مردم خیلی مسالمت آمیز آمدند در سربندر و سر ورودی راه را بستند به اعتراض. شعارها هم خیلی بهداشتی بودند اما متاسفانه حکومت همیشه ناکارآمد است حتی در برخورد با شورش‌های شهری و بدون اطلاع از بافت جامعه و جامعه‌شناسی و شناختی که از منطقه باید داشته باشد سریعا اقدام می کند.”

به گفته شاهدانی که با بی‌بی‌سی گفتگو کرده‌اند، بعضی مناطق ماهشهر در این درگیری‌ها شبیه به میدان جنگ بوده و در شهرک طالقانی (کوره‌ها) نیروهای امنیتی تانک و تیربار به خیابان‌ها برده بودند.

تعداد کل کشته شدگان در ماهشهر هنوز مشخص نیست و گزارش می شود خانواده کشته شدگان زیر فشارند اطلاع رسانی نکنند.

بنا بر گزارش‌ها شمار بازداشت‌شدگان و مجروحان هم زیاد است اما مقامات تاکنون در این باره اطلاع‌رسانی نکرده‌اند.

روزنامه نیویورک تایمز یکشنبه شب در گزارشی درباره حوادث ماهشهر نوشت: “به گفته شاهدان عینی و خدمه پزشکی، فقط در شهر ماهشهر در جنوب غربی ایران، اعضای سپاه پاسداران ۴۰ تا ۱۰۰ تظاهرکننده – عمدتا شامل مردان جوان غیرمسلح را – در نیزاری که به آن پناه برده بودند حلقه کردند و به ضرب گلوله کشتند.”

نیویورک تایمز به نقل از ساکنان ماهشهر می نویسد که معترضان برای سه روز کنترل بیشتر بخش های شهر و محلات اطراف آن را در دست داشتند، و جاده اصلی میان شهر و مجتمع پتروشیمی اطراف شهر را بستند.

صدا و سیمای ایران در گزارش خود همچنین به کشته شدن معترضان در شیراز اشاره می کند: “مثلا در شهر صدرای شیراز، اغتشاش گران که سلاح سرد و گرم همراه داشتند، همه راه‌ها را بر روی مردم این منطقه بسته بودند و عملا آن‌ها را به گروگان گرفته بودند. نیرو‌های حافظ امنیت برای رها کردن مردم از چنگال اغتشاش گران چاره‌ای جز برخورد مقتدرانه و سخت نداشتند و تعدادی از آشوبگران در این ماجرا کشته شدند.”

سازمان عفو بین الملل مرگ ۱۵ نفر در شیراز را تایید کرده است اما شاهدان می گویند آمار واقعی خیلی بالاتر است.

روزنامه گاردین یکشنبه در گزارشی نوشت “مصاحبه با فعالان در داخل و خارج از شیراز و تحلیل پست ها در شبکه های اجتماعی گوشه ای از آنچه تصور می شود بزرگترین تظاهرات در این کشور بوده را نشان می دهد، تظاهراتی که یکی از بالاترین آمار کشته ها را داشت.”

براساس این گزارش در شیراز حداقل در شش نقطه اعتراضات جدی جریان داشته که بزرگ ترین آنها در شهرک صدرا و بلوار معالی آباد بود.

گاردین می نویسد هرچند اعتراضات در شیراز ابتدا در آرامش برگزار شد، اما طولی نکشید که به خشونت کشیده شد.

این گزارش به نقل از شاهدان عینی از جمله اوضاع در ناحیه گلشن شیراز را به “منطقه جنگی” تشبیه کرد.

تلویزیون ایران در گزارش خود همچنین ادعا کرد شماری از مردم در “تیراندازی اشرار یا حمله اغتشاشگران” کشته شدند و افزود گروه دیگر “افرادی هستند که بخصوص روز جمعه در اعتراض‌های مسالمت آمیز حضور داشتند، اما در تیراندازی‌های مشکوک جان خود را از دست داده اند.”

در پایان این گزارش آمده است: “بنابراین واقعیت ماجرا این است که در آشوب‌های شنبه ۲۵ و یکشنبه ۲۶ آبان، تعدادی جان خود را از دست داده اند که قطعا مسئولین مربوطه باید به وضع افرادی که در تیراندازی‌های مشکوک جان باخته اند و مسایل مربوط به خانواده‌های آنان رسیدگی کامل کنند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا