برایان هوک: با شکست داعش اکنون رژیم ایران بزرگترین عامل بیثباتی در خاورمیانه است
برایان هوک: با شکست داعش اکنون رژیم ایران بزرگترین عامل بیثباتی در خاورمیانه است
برایان هوک: با شکست داعش اکنون رژیم ایران بزرگترین عامل بیثباتی در خاورمیانه است
برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا طی یک سخنرانی در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» درباره اعتراضات در ایران، گفت با شکست داعش اکنون رژیم ایران بزرگترین عامل بی ثباتی در خاورمیانه است و کارزار فشار حداکثری ما ادامه می یابد
آقای هوک روز سه شنبه ۱۹ آذر در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» در واشنگتن گفت: در اعتراضات اخیر ایران، نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بدون هشدار قبلی، معترضان را در نیزارهای ماهشهر کشتند؛ در ویدیوهای ارسالی، صدای معترضان و جیغ آنها شنیده می شد.
وی افزود: گفته می شود در ماهشهر بیش از ۱۰۰ نفر از معترضان یا تعداد بیشتری کشته شده اند و اجساد آنها را با کامیون برده اند. آقای هوک گفت گزارش های دیگری را نیز از کشته شدن صدها نفر دیگر در اطراف تهران شنیده ایم.
به گفته برایان هوک، برآورد این است که شاید هزار نفر در مجموع در اعتراضات ایران کشته شده اند.
او گفت رژیم اجازه نداده است که اجساد کشته شدگان آزادانه دفن شود و دست کم ۷هزار معترض زندانی شده اند و مقامات برای دریافت اجساد، طلب پول کرده اند.
او گفت هفته گذشته به کنگره اطلاع دادیم که ندامتگاه بزرگ تهران و زندان قرچک که بزرگترین زندان زنان ایران است و بسیاری از اقلیت ها در آن زندانی هستند، اماکن نقض حقوق بشر در نظر گرفته شوند.
برایان هوک گفت زمان آن رسیده است که همه کشورهای جهان کنار مردم ایران بایستند و مسوولان نقض حقوق بشر در ایران را تحریم کنند.
نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا گفت شاهد حمایت بی نظیر مردم آمریکا از مردم ایران بودیم. او رفتار رژیم ایران را غیرقابل قبول و وحشیانه است.
برایان هوک گفت در آمریکا می خواهیم که جامعه جهانی نیز به طور متحد از مردم ایران حمایت کند، اعتراضات در ایران نشان داد که همانطور که وزیر خارجه آمریکا گفته بود، مردم ایران خواهان تمرکز حکومت بر امور داخلی هستند نه گروه های نیابتی در خارج.
برایان هوک گفت رژیم ایران دیپلماسی را پس می زند و می خواهیم ایران دیپلماسی ما را با دیپلماسی پاسخ دهد و نه با رفتارهایی مثل هدف قرار دادن پهپادها و یا حمله به کشتی ها که کارهای یک رژیم یاغی است.
این دیپلمات ارشد افزود: کارزار حداکثری همان درخواست های مردم ایران از رژیمشان را می خواهد که ایدئولوژی را در اولویت قرار ندهد.
او گفت رژیم ایران مدتها نماینده بدی برای مردم ایران بوده است، اعتراضات در صد شهر ایران اتفاق افتاد و هرگز گزارش نشد که مردم در این اعتراضات علیه آمریکا، تحریم و یا پرزیدنت ترامپ شعار داده باشند.
آقای هوک در بخش دیگری از سخنانش گفت خوشحالم تبادل دو زندانی را انجام دادیم و امیدوارم این گام نخست منجر به آزادی همه آمریکاییان بی گناه زندانی در ایران شود. او با اشاره به باب لوینسون که نزدیک به ۱۳ سال پیش در ایران ناپدید شد گفت برای آزادی او تلاش می کنیم.
برایان هوک گفت ایران در ۴۰ سال گذشته به قدری در بی ثبات کردن خاورمیانه موفق عمل کرده است که نمی توانیم تصور کنیم که خاورمیانه صلح آمیز به چه شکل خواهد بود.
نماینده ویژه آمریکا همچنین در مورد اعتراضات در عراق، ایران و لبنان، گفت مردم این کشورها می خواهند کشورشان را پس بگیرند.
او گفت پرزیدنت ترامپ روشن گفته است حاضر به ملاقات با سران رژیم ایران است، اما آنها باید به دیپلماسی تن بدهند.
برایان هوک گفت درست وقتی مردم ایران علیه سیاستهای رژیم ایران تظاهرات میکنند رژیم برای حوثی های یمن موشک میفرستد آن هم وقتی مذاکرات صلح یمن و عربستان در جریان است.
او افزود: ایالات متحده پیش از این روشن اعلام کرده که رژیم ایران یا باید بپذیرد مثل یک کشور عادی رفتار کند یا شاهد فروپاشی اقتصادش باشد، اما رهبر جمهوری اسلامی راه پذیرش فشار اقتصادی و انزوای سیاسی را در پیش گرفته است.
بعد از این سخنان، کلیفورد می، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسیها، در پنلی با حضور بهنام طالبلو پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها، سوزان ملونی معاون برنامه سیاست خارجی در اندیشکده بروکینگز و علیرضا نادر پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها درباره اعتراضات در ایران گفتگو کرد.