اخبار کانادا

بخش قابل توجهی از کمک نقدی دولت به کانادایی ها راهی دیگر کشورها می شود

بخش قابل توجهی از کمک نقدی دولت به کانادایی ها راهی دیگر کشورها می شود

بخش قابل توجهی از کمک نقدی دولت به کانادایی ها راهی دیگر کشورها می شود

به گزارش بانک CIBC، نخست‌وزیر ترودو بایددر ادامه اعطای کمک های نقدی به کانادایی ها پس از همه گیری کووید-19 برنامه هایی را برای تشویق مصرف‌کنندگان به صرف بخش عمده کمک ها در بخشهای خدماتی مانند رستوران‌ها ، آرایشگاه ها و البته محصولات تولید داخل کند تا به این ترتیب نشت پول خارج از اقتصاد کاهش یابد.

رویس مندز اقتصاددان بانک در گزارشی که اخیرا منتشر شد گفت خانوارهای کانادایی دارند سهم عظیمی از پول کمک نقدی دولت را صرف کالاهای مصرفی وارداتی می‌کنند و به این ترتیب مشخص می شود تلاش‌های دولت برای رسیدن به هدف اصلی موثر نیستند.

این اقتصاددان گفت به طور مثال بیش از 50 درصد از هر دلاری که خرج لباسهای خارجی می‌شود وارد چرخه اقتصادی دیگر کشورها می‌ شود در حالیکه در خدماتی مثل آرایشگاه بیشتر پول خرج تامین حقوق کارکنان و هزینه‌های ثابت از جمله اجاره می‌شود و پول در چرخه اقتصاد کانادا باقی می ماند.

مندز در گزارشش نوشت که «خریدها در عمل به شدت به سمت کالاهای مصرف‌کننده سوق پیدا کرده‌اند و به ضرر بخش خدمات در دوران پاندمی بوده که باعث شده اقتصاد و دولت‌ها در کانادا پول از دست بدهند» و اضافه کرد که بخش لباس به ازای هر دلار فروش، نصف صنعت رستوران شغل خلق می‌کند.

مندز گفت اگر کاری برای “تعمیر این نشتی” صورت نگیرد، دولت‌ها ممکن است مجبور شوند نسبت به دیگر کشورهای صنعتی جهان پول بیشتری صرف حمایت مالی کنند.

با استناد به این بانک، کانادا تابحال نسبت به اندازه اقتصادش در پاسخ به پاندمی بیشترین پول را در میان کشورهای گروه 20 خرج کرده، اما در عین حال نتیجه اشتغال و تولید ناخالص داخلی آن مشابه کشورهایی از جمله ایالات متحده بوده است.

در جولای، دولت کانادا تخمین زد که کسری بودجه‌اش امسال به 343 میلیارد دلار می‌رسد که 16 درصد کل تولید ناخالص داخلی است. بیشتر آن به خاطر حمایت از کارکنان و کسب‌و‌کارهایی بوده که تحت تاثیر کووید-19 قرار گرفته‌اند. دولت از آن موقع تا به حال 40 میلیارد دلار دیگر مخارج هم اعلام کرده است.

مندز نوشت: «گرچه دلارهایی که دولت کانادا پخش کرد موجب شد مرگ‌های ناشی از کووید در مقایسه به پنج کشور بزرگ اقتصادی دنیا بسیار کمتر باشد. اما هزینه بالایی که کانادا مجبور شده تحمل کند تا بخشی ناشی از همان “نشتی” است که درباره آن صحبت کرده‌ایم».

مندز گفت دولت‌ها امکاناتی برای ممانعت از این مسئله دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به تشویق کانادایی ها برای خرید اجناس و البسه تولید داخل اشاره کرد

او گفت دیگر احتمالات هم شامل کاهش مالیات فروش خدمات یا یارانه‌سازی مستقیم غذا خوردن در فضاهای بسته، پاسیوها یا سفارش غذای بیرون‌بر بسته به وضعیت محدودیت‌های بهداشت محلی می‌شود.

با وجود اینکه این تدابیر برای دولت هزینه خواهد داشت، عدم واکنش به این مسئله می‌تواند هزینه بیشتری در بر داشته باشد.

مندز گفت: «اگر این برنامه‌ها جواب بدهد، ما ممکن است پول کمتری صرف حمایت از کسب و‌کارها و افرادی بکنیم که در این بخش کار می‌کنند و در کوتاه مدت حتی شاهد تعطیلی گسترده بخش های خدماتی و رستورانها باشیم. »

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا