ایران بین ۱۰ کشور اول جهان در «سانسور رسانهها» قرار دارد
ایران بین ۱۰ کشور اول جهان در «سانسور رسانهها» قرار دارد
ایران بین ۱۰ کشور اول جهان در «سانسور رسانهها» قرار دارد
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در جدیدترین گزارش خود از «سانسور رسانهها»، فهرست ۱۰ حکومتی را منتشر کرده که بدترین و بیشترین محدودیتهای رسانهای را در کشورهای خود اعمال میکنند.
بنابر گزارش کمتیه حفاظت از روزنامه نگاران (CPJ) که روز سه شنبه ۱۹ شهریور منتشر شده است، «اریتره» در آفریقا بیشترین سانسور حکومتی را دارد. کره شمالی و ترکمنستان نیز در ردههای دوم و سوم قرار دارند.
اما ایران در این فهرست بعد از عربستان، چین و ویتنام در رده هفتم ۱۰ کشوری است که بیشترین سانسور حکومتی را دارند.
هچنین گینه استوایی، بلاروس و کوبا نیز در ردهای بعدی این فهرست هستند.
کمیته حفاظت از روزنامه نگاران که یک سازمان مستقل و غیر انتفاعی است در سال ۱۹۸۱ در نیویورک آمریکا تأسیس شده است، در این گزارش نوشت که این حکومتها «استانداردهای بینالمللی آزادی بیان را زیرپا گذاشته و با ارعاب خبرنگاران با استفاده از حبس، رسانهها را به سخنگوی حکومت تبدیل و خبرنگاران مستقل را به تبعید وادار میکنند.»
همچنین در این گزارش درباره سانسور در ایران آمده است که «حکومت ایران خبرنگاران را بازداشت و وبسایتهای خبری را مسدود میکند.حکومت جمهوری اسلامی با آزار و اذیت و زیرنظر قرار دادن خبرنگاران، خانواده و اقوام آنان، فضای ترس را بر جامعه حاکم کرده است.»
از جمله این آزار و اذیتها می توان به گزارش بیبیسی فارسی اشاره کرد. براساس گزارش بیبیسی فارسی، یک بررسی آماری از ۹۶ نفر از کارکنان این شبکه فارسی زبان حاکی از آن است که ۸۶ نفر آنها به شکلی مورد آزار و اذیت نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی قرار گرفته اند؛ از آزار و اذیت فردی گرفته تا بازجویی از خانوادههای آنها، تهدید آنها به اخراج از کار و وارد کردن انواع افتراها به خبرنگاران شاغل در بی بی سی.
اما در گزارش جدید کمیته حفاظت از روزنامه نگاران به موضوع آزادی بیان در فضای اینترنت نیز اشاره شده است: «مقامات ایران آزادی بیان در فضای اینترنت را با جاسوسی از خبرنگاران داخلی و خارجی، فرستادن امواج پارازیت به شبکه های ماهوارهای و فیلتر کردن میلیونها وبسایت و شبکههای اجتماعی تحت کنترل دارد.»
همچنین بارها نهادهای بین المللی از جمله عفو بین الملل و سازمان گزارشگران بدون مرز، گفتهاند که جمهوری اسلامی ایران ناقض آزادی بیان و محدود کننده رسانه ها است.
پیشتر نیز وزارت خارجه آمریکا مطالبی را با عنوان «۴۰سال وعدههای عمل نشده» جمهوری اسلامی در توئیتر فارسی خود منتشر کرده و از فساد، نبودن آزادی بیان، نبودن عدالت و وعدههای عمل نشده اقتصادی از سوی مقامات جمهوری اسلامی نوشته بود.
وزارت خارجه آمریکا در این توئیتها نوشته بود که «چهل سال پیش، آیت الله خمینی وعده آزادی بیان و آزادی مطبوعات را داد. امروز، ایران یکی از سرکوب شده ترین فضاهای رسانه ای را دارد. رژیم حاکم تنها چهل سال شکست به بار آورده است.»