اخبار کانادا

افزایش پناهندگان ایرانی در کانادا و کاهش ورود غیرقانونی در مرزها

افزایش پناهندگان ایرانی در کانادا و کاهش ورود غیرقانونی در مرزها

افزایش پناهندگان ایرانی در کانادا و کاهش ورود غیرقانونی در مرزها

موارد رهگیری مهاجران غیرقانونی در مرزهای کانادا همچنان در حال کاهش است؛ اما تقاضاهای پناهندگی از طرف کشورهایی مثل هند، مکزیک و ایران در حال افزایش است
دولت فدرال کانادا اعلام کرد سال گذشته شانزده هزار و پانصد و سه نفر که به طور غیرقانونی از مرزهای کانادا گذشته و وارد کشور شده بودند، بازداشت شدند. اکثر این افراد به منظور درخواست پناهندگی در کانادا به طور غیرقانونی از مرز گذشته بودند؛ اما این رقم کاهش پانزده درصدی را نسبت به سال 2018 نشان می‌دهد.
طبق آماری که دولت فدرال منتشر کرده است نزدیک به نود و هشت درصد از رهگیری‌های مهاجران غیرقانونی در استان کبک اتفاق افتاده است. سال گذشته شانزده هزار و یکصد و سی شش مهاجر غیرقانونی در استان کبک رهگیری شدند در حالی‌که این رقم برای استان بریتیش کلمبیا یکصد و هشتاد و دو نفر و برای منیتوبا یکصد و هشتاد نفر بود.

این آمار و ارقام نسبت به سال‌های 2017 و 2018 کاهش یافته است چرا که درسال 2017 بیست هزار و پانصد و نود و سه و در سال 2018 نوزده هزار و چهارصد و نوزده مهاجر غیرقانونی توسط ژاندارمری سلطنتی کانادا در مرزهای مشترک کشور با آمریکا بازداشت شدند.

اما در عوض شمار افرادی که سال گذشته به دولت کانادا درخواست پناهندگی کردند نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافت.

آمار و ارقام منتشر شده توسط وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا نشان می‌دهد که شصت و سه هزار و هشتصد و سی مهاجر سال گذشته از دولت کانادا تقاضای پناهندگی کردند؛ در حالی‌که این رقم در سال 2018 پنجاه و پنج هزار و چهل نفر بود.

موارد تقاضای پناهندگی به دولت کانادا از سال‌ها پیش روندی صعودی را طی می‌کند و البته این روند در مقیاس جهانی نیز مشاهده می‌شود. ورودهای غیرقانونی مهاجران به خاک کانادا اساسا ناشی از «تفاهم‌نامه کشورهای ثالث امن» است که هفده سال پیش با آمریکا امضا شد. به موجب این تفاهم، متقاضیان پناهندگی باید درخواست خود را در اولین کشوری که وارد خاک آن می‌شوند، ارائه نمایند.
مهاجری که از خاک آمریکا به مرز کانادا می‌آید و وارد یک پاسگاه مرزی رسمی کانادا می‌شود، نمی‌تواند در کانادا درخواست پناهندگی بدهد چرا که بلافاصله بازگردانده می‌شود؛ اما اگر این مهاجر بتواند از نقطه دیگری به جز پاسگاه‌های مرزی رسمی وارد خاک کانادا شود (مثلا جاده روکسام در مونته رژی)، درخواست پناهندگی او باید در کانادا بررسی شود.

اصلاح تفاهم‌نامه
لیبرال‌های کانادا بارها قول داده‌اند که تفاهم‌نامه‌ای را که کانادا و آمریکا در این زمینه امضا کرده‌اند، اصلاح کنند؛ اما یادداشت‌های که وزارت مهاجرت کانادا دسامبر گذشته منتشر کرد حاکی از آن است که هیچ مذاکره رسمی در این زمینه میان دو کشور در جریان نیست. این یادداشت‌ها نشان می‌دهد که اراده و عزم لیبرال‌های کانادا در این زمینه محدودیت‌های خود را دارد.

در بخشی از یک یادداشت که توسط مارکو مندیسینو وزیر مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا تهیه شده، آمده است: «با توجه به این که دولت کانادا نمی‌تواند به طور یک‌جانبه مفاد این تفاهم‌نامه با آمریکا را تغییر دهد، گمانه‌زنی درباره تغییراتی که احتمالا ممکن است در این زمینه به اجرا گذاشته شود، کاردرستی نیست.»

یک قاضی فدرال کانادا باید بررسی کند که آیا تفاهم‌نامه‌ای که میان کانادا و آمریکا در این زمینه امضا شده است، حقوق متقاضیان پناهندگی را که منشور حقوق و آزادی‌های مدنی کانادا بر ضرورت رعایت آن تاکید کرده است، نقض می‌کند. جلسات دیوان عالی در این باره اواخر پائیز گذشته برگزار شد و قرار است تصمیم نهایی در این باره امسال اتخاذ شود.

یادداشت وزارت مهاجرت کانادا همچنین نشان می‌دهد که حجم کلی تقاضاهای پناهندگی به دولت کانادا در حال افزایش است و اصلی‌ترین علت این پدیده افزایش شمار متقاضیان پناهندگی از کشورهای هند، مکزیک و ایران است.

افزایش موارد تقاضای پناهندگی از مکزیک احتمالا ناشی از تصمیم دولت لیبرال کانادا مبنی بر حذف الزام داشتن روادید برای اتباع این کشور است.

اما علت افزایش متقاضیان پناهندگی از ایران این است که مهاجران ایرانی با این کار می‌خواهند تاخیرهایی را که در روند رسیدگی به تقاضای اقامت دایم در کانادا وجود دارد، دور بزنند.

به منظور افزایش ظرفیت های دولت برای رسیدگی سریع‌تر به پرونده‌های تقاضای پناهندگی در بودجه فدرال 2019 کانادا یک میلیارد و یکصد و هشتاد میلیون دلار طی یک دوره پنج ساله به این مسئله تخصیص پیدا کرد ضمن این‌که در ادامه نیز پنجاه و پنج میلیون دلار دیگر به همین مسئله اختصاص یافت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا