اعتراض شدید معترضان عراقی به دخالتهای جمهوری اسلامی؛ خبرگزاری امنیتی در ایران اعتراضات را به غرب نسبت داد
اعتراض شدید معترضان عراقی به دخالتهای جمهوری اسلامی؛ خبرگزاری امنیتی در ایران اعتراضات را به غرب نسبت داد
اعتراض شدید معترضان عراقی به دخالتهای جمهوری اسلامی؛ خبرگزاری امنیتی در ایران اعتراضات را به غرب نسبت داد
در حالی که معترضان عراقی به صراحت خواستار توقف دخالت جمهوری اسلامی در این کشور شده اند، خبرگزاری فارس، که به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران نزدیک است، در گزارشی مدعی شده است که این اعتراضات تحت تاثیر افرادی خارج از عراق روی دادهاند، و حتی سعی کرده است که آن را به آمریکا و دیگر کشورهای غربی نسبت دهد.
گروه زیادی از مردم عراق از سه شنبه گذشته در اعتراض به نرخ بالای بیکاری، خدمات عمومی نامناسب، فساد اداری، و ناکارآمدی دولت در شهرهای مختلف این کشور به خیابانها آمدند.
به گفته کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق در تنش های پنج روز اخیر، دستکم ۹۹ نفر کشته و در حدود ۴ هزار نفر زخمی شدهاند.
جرقه این اعتراضات برکناری غیرمنتظره سپهبد عبدالوهاب الساعدی از مقام فرماندهی نیروهای ضدتروریسم عراق بود. او به عنوان قهرمان پیروزی بر داعش شناخته میشود و معترضان میگویند که برکناری او توطئهای از سوی سیاستمداران عراقی مورد حمایت ایران بوده است. او نهمین درجه دار ارشد ارتش عراق است که در ماه های اخیر برکنار شده است.
ادعای خبرگزاری امنیتی ایران
خبرگزاری فارس که در ایران به نهادهای امنیتی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نزدیک است، در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد، نوشت که اعتراضات در عراق تحت تاثیر سه فعال مجازی مقیم آمریکا روی داده است. فارس این سه تن را استیون نبیل روزنامهنگار مسیحی عراقی، غیث التمیمی فعال سیاسی، و احمد البشیر مجری تلویزیون، معرفی کرده و مطابق رویه معمول رسانههای حکومتی ایران آنها را افراد نزدیک به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل و بریتانیا خوانده است. شایان ذکر است که خبرگزاری فارس همه این ادعاها را از قول «منابع مطلع»، که هویت و صلاحیتشان هرگز روشن نمیشود، مطرح میکند.
خبرگزاری فارس پیش از این هم بارها سعی کرده بود اعتراضات داخل ایران را به غرب نسبت دهد. همین موضوع موجب شد که بارها معترضان ایرانی در تجمعات خود شعار دهند که «دشمن ما همینجاست، دروغ میگن آمریکاست.»
در برخی از اعتراضات از جمله در بغداد پایتخت عراق، در روزهای گذشته معترضان با شعارهایی چون «بغداد، آزاد، آزاد؛ ایران برو بیرون، بیرون» خواستار پایان دخالت جمهوری اسلامی در عراق شدند.
ایالات متحده بارها گفته است که جمهوری اسلامی ایران با حمایت از گروه های تروریستی و شورشی، عامل بی ثباتی در خاورمیانه است. جمهوری اسلامی ایران از طریق نیروی قدس عملا رهبری گروه های شبه نظامی شیعه در عراق را برعهده دارد.
این دخالت های جمهوری اسلامی حتی موجب شد که مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت به عراق سفر کند. او همان زمان در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفت هدف از سفر از پیش اعلام نشده او به عراق گفتوگو با مقامهای عراقی درباره تهدیدهای ایران علیه منافع ایالات متحده در این کشور بود.
معترضان عراقی میگویند جمهوری اسلامی سعی دارد مشابه تجربه تضعیف ارتش خود و تقویت سپاه را در عراق با تضعیف ارتش رسمی آن کشور و تقویت حشد الشعبی انجام دهد.
اعتراض به نقش جمهوری اسلامی در عراق بی سابقه نیست. شهریور سال گذشته نیز معترضان کنسولگری ایران در بصره عراق را آتش زده بودند.