اسرائیل یک ماهواره جاسوسی نظامی به فضا پرتاب کرد؛ «هدف آن رصد ایران است»
اسرائیل یک ماهواره جاسوسی نظامی به فضا پرتاب کرد؛ «هدف آن رصد ایران است»
اسرائیل یک ماهواره جاسوسی نظامی به فضا پرتاب کرد؛ «هدف آن رصد ایران است»
رادیو فردا :اسرائیل بامداد دوشنبه ۱۶ تیر یک ماهواره جاسوسی نظامی با نام افق-۱۶ به فضا پرتاب کرد که به گزارش رسانههای این کشور، هدف از پرتاب آن رصد ایران به ویژه فعالیت سایتهای هستهای جمهوری اسلامی است.
«شناسایی الکترونوری با ظرفیتهای پیشرفته» از ویژگیهای این ماهواره توصیف شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اسرائیل در حال توسعه ظرفیتهای جاسوسی خود است و ماهواره جدید امکان رصد با کیفیتی بالا را برای اطلاعات ارتش این کشور فراهم میکند.
صنایع هوا- فضای اسرائیل پیمانکار این پروژه بوده و شرکت «سامانههای البیت» در آن سهم مهمی داشته است.
مقامهای وزارت دفاع اسرائیل گفتهاند که ماهواره از پایگاه هوایی پالماخیم به فضا پرتاب شد و نشانههای قرار گرفتن «موفقیتآمیز» آن در مدار، به پایگاه زمینی مخابره شد و در دو ساعت نخست از آسمان اسرائیل نیز عبور کرد. تصاویر اولیه قرار است هفته آینده دریافت شود.
ماهواره افق-۱۶ با موشک جدید دورپرواز «شاویت» (شهاب اسرائیلی) راهی فضا شد که یک موشک بالستیک است و بر اساس برخی گزارشها، قادر به حمل کلاهکهای بزرگتر نیز هست.
به نوشته وای.نت، این ماهواره در صورت آمادهسازی ایران برای پرتاب موشک و آزمایش احتمالی هستهای، به موقع به اسرائیل هشدار خواهد داد و همچنین سایتهای مرتبط با برنامه اتمی ایران را رصد خواهد کرد.
به گفته کارشناسان نظامی اسرائیل، ماهواره یاد شده با پیوستن به طیف دیگری از ماهوارههای پیشین این کشور، این قابلیت را دارد که با تمرکز بر اهداف مشخص و گرفتن تصاویر دقیقتر از گذشته امکان رصد جزئی را فراهم کند.
به نوشته وای.نت، افق-۱۶ «کار ایران را برای پنهان کردن فعالیتهای خود، سخت خواهد کرد زیرا هر چه ماهوارههای اسرائیلی بیشتری بر فراز یک هدف معین بچرخند، احتمال پنهانکاری کمتر است».
یک مقام نظامی اسرائیلی به وای.نت گفت: اکنون «پاسخ مطلوبی به تهدیدهای متنوعی داریم که متوجه اسرائیل است».
در همین حال، کارشناسان اسرائیلی احتمال دادهاند که ایران «ناچار شود سایتهای توسعه، تولید و انبار موشکی و هستهای خود را زیرزمینی کند».
نفتالی بنت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، روز دوشنبه همزمان با ارسال این ماهواره، با بیان اینکه اسرائیل برنامهای برای رصد و «شنیدن و دیدن برنامههای دشمن» طراحی کرده، گفت سیاست اسرائیل در رویارویی با ایران تغییر کرده است.
او در گفتوگو با رادیوی ارتش اسرائیل گفت: «ایران در طول سالها به اسرائیل ضربه زد و با شیوهای پیچیده نیروهای نیابتی حزبالله، حماس و جهاد اسلامی را به مرزهای لبنان و غزه فرستاد تا خون فرزندان ما را بریزد و ما در بازی آنها گرفتار شدیم و نیروهایمان را به سجعیه (محلهای در غزه) و مارونالراس (در مرز لبنان و اسرائیل) میفرستادیم در حالی که ملاها در تهران مصونیت دارند؛ این یک اشتباه بود زیرا آنها به ما ضربه میزدند و ما تنها به نیروهای نیابتی آنها ضربه میزدیم و من بارها گفتهام که ما باید سر افعی را بزنیم».
در پاسخ به این پرسش مجری رادیوی ارتش که آیا منظورتان از «سر افعی، آیتالله (حکومت ایران) است یا برنامه هستهای ایران؟»، آقای بنت گفت: «منظور، کشور ایران است. جمهوری اسلامی که پیوسته مشغول ماجراجویی تروریستی در سطح خاورمیانه است…کار ما باید ایجاد فشار سیاسی، اقتصادی و تعقیب و زدن؛ زدن و باز زدن تلاشهای ایران در ضربه وارد کردن به ما باشد».
ماهواره جدید جاسوسی اسرائیل در حالی به فضا پرتاب شده است که تنش میان این کشور و ایران وارد مرحله بحرانی شده است.
طیف وسیعی از گمانهزنیهای رسانهای روزهای اخیر انگشت اتهام در انفجار روز ۱۰ تیر در سایت هستهای نطنز را متوجه اسرائیل کرده است.
روزنامه نیویورک تایمز ۱۵ تیرماه برای دومین بار پس از انفجار سایت نطنز، بر اساس «منابع اطلاعاتی در خاورمیانه» نوشته که اسرائیل عامل این خرابکاری بوده است.
ژنرال بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه به رادیوی دولتی این کشور گفته بود، هر رویدادی که در سایتهای هستهای ایران رخ میدهد «لزوما با اسرائیل ارتباطی ندارد».
اما ژنرال گابی اشکنازی، وزیر خارجه اسرائیل، اظهار داشت که کشورش برای مقابله با توانایی هستهای ایران «همه امکانات را به کار گرفته» و «اقدامات گستردهای انجام میدهد که بهتر است ناگفته بماند».
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، روز یکشنبه تایید کرد که خسارات «قابل توجهی» در سایت نطنز به بار آمده و پیشبرد طرحها در این مکان را در میان مدت با تاخیر روبرو میکند..
آلون بنداوید، گزارشگر نظامی شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل جمعه گفته بود که سالن تولید سانتریفوژهای سریعتر، «تخریب» و کار نصب این تجهیزات برای سرعت بخشیدن به غنیسازی اورانیوم ایران دستکم با «دو ماه تاخیر» روبرو شده که همین تاخیر، هدف اصلی عاملان این اقدام بوده است.
همزمان با این رویدادها، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل یکشنبه شب خبر داد که ادامه ریاست یوسی کوهن را بر موساد تا اوایل تابستان سال آینده تمدید کرده است.
رسانههای اسرائیل نوشتند دلیل ابقای یوسی کوهن پیگیری اموری است که او در شرایط جاری در تقابل با ایران برعهده دارد.