اخبار جهان

آلمان در خواست آمریکا مبنی بر مشارکت در ائتلاف بین‌المللی برای امنیت در تنگه هرمز را رد کرد

آلمان در خواست آمریکا مبنی بر مشارکت در ائتلاف بین‌المللی برای امنیت در تنگه هرمز را رد کرد

آلمان در خواست آمریکا مبنی بر مشارکت در ائتلاف بین‌المللی برای امنیت در تنگه هرمز را رد کرد
:به گفته معاون صدراعظم آلمان، دولت ائتلافی این کشور در ائتلاف آمریکا برای حفاظت از کشتیرانی در خلیج فارس شرکت نمی‌کند. آمریکا رسما از آلمان خواسته بود تا از ائتلاف بین‌المللی برای حفاظت از نفتکش‌ها در تنگه هرمز حمایت کند.

به گفته اولاف شولتس، معاون صدراعظم آلمان، دولت این کشور مشارکت خود در طرح تأمین امنیت کشتیرانی در منطقه خلیج فارس به رهبری آمریکا را به شکل یکپارچه رد می‌کند.

معاون صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دمکرات امروز چهارشنبه نهم مرداد (۳۱ ژوئیه) در گفت‌وگو با شبکه دوم تلویزیون سراسری این کشور در پاسخ به این پرسش که “آیا ائتلاف بزرگ دولتی آلمان در ارتباط با طرح آمریکا موضعی واحد دارد؟” گفت: «آری، برداشت من این است.»

دیروز سه‌شنبه اعلام شد که آمریکا رسما از آلمان خواسته است تا از تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی برای حفاظت از نفتکش‌ها در تنگه هرمز حمایت کند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است که واشنگتن از ۶۰ کشور جهان برای مشارکت در این ائتلاف دعوت کرده است. بریتانیا نیز در این میان پیشنهاد یک مأموریت اروپایی برای تأمین امنیت دریایی در منطقه خلیج فارس را مطرح کرده است.

اولاف شولتس همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا برلین به شکل رسمی نیز درخواست آمریکا را رد کرده یا نه، گفت که موضع دولت آلمان در ارتباط با این مسئله چیز جدیدی نیست و پیش از این نیز روشن بوده است.

معاون صدراعظم آلمان افزود: «بسیاری می‌گفتند ما می‌خواهیم در این مورد با شرکای فرانسوی و بریتانیایی خود در اروپا بحث و رایزنی کنیم که چگونه می‌توان بر وضعیت نظارت داشت. در اینجا اما بحث مأموریتی در میان نیست، آنگونه که اکنون خواست آن مطرح شده است.»

معاون صدراعظم آلمان که هم‌زمان وزیر دارایی این کشور نیز هست، در ادامه مأموریت دریایی برای حفاظت از آزادی کشتیرانی تجاری در منطقه خلیج فارس را تلویحا عجولانه دانست و چنین اقدامی را به “پرشی چند گام جلوتر” از نیاز کنونی تشبیه کرد.

به گفته اولاف شولتس، اگر بتوان از “تنش دامنه‌دار” میان ایران و دیگر بازیگران مناقشه کنونی در منطقه جلوگیری کرد، این خود حفاظت مناسبی از کشتیرانی محسوب خواهد شد.

معاون صدراعظم آلمان همچنین هشدار داد: «بدترین چیز یک مناقشه واقعی نظامی در منطقه خواهد بود. آنگاه کشتیرانی واقعا به خطر خواهد افتاد.»

پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و اعمال تحریم‌های این کشور علیه جمهوری اسلامی، بر تنش میان دو کشور روز به روز افزوده شد و این تنش در هفتهها و ماه‌های گذشته از جمله به دلیل حمله به چند نفتکش در خلیج فارس و سرنگون کردن پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران به اوج خود رسید.

آمریکا جمهوری اسلامی را مسئول حمله به نفتکش‌ها و به خطر انداختن امنیت کشتیرانی در خلیج فارس می‌داند. ایران اما چنین اتهامی را رد می‌کند.

نیروی دریایی سپاه پاسداران ۲۸ تیرماه نفتکش بریتانیایی “استینا ایمپرو” را به دلیل آنچه آن را “نقض قوانین بین‌المللی دریایی” خواند در تنگه هرمز توقیف کرد. بریتانیا اما این اقدام را غیرقانونی خواند و آن را اقدامی تلافی‌جویانه در مقابل توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق توسط خود دانست.

بریتانیا ۱۳ تیرماه ابرنفتکش “گریس۱” حامل دو میلیون بشکه نفت ایران را در تنگه جبل‌الطارق توقیف کرد. دلیل این توقیف ارسال احتمالی نفت ایران به سوریه عنوان شد؛ اقدامی که ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه دمشق محسوب می‌شود.

جمهوری اسلامی ضمن تکذیب ادعای بریتانیا، این اقدام را “راهزنی دریایی” توصیف کرد. برخی مقام‌های جمهوری اسلامی نیز تهدید به “مقابله به مثل” کرده و اعلام کرده بودند که اقدام بریتانیا بی‌پاسخ نخواهد ماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا